// N I E N K E\\

  • By Rolinka Struik
  • 03 Oct, 2017

De boer op in Aduard (Groningen)

Ze werd geboren na 26 weken zwangerschap. Een hele spannende periode. De artsen durfden niet te zeggen of ze het zou halen... Nienke heeft uiteindelijk 17 weken in het ziekenhuis gelegen en is sinds kort van haar zuurstof af! YEAHHHH!!!

Inmiddels is ze geen baby meer. Een dreumes van bijna 1,5 jaar, met prachtige grote blauwe kijkers. Een ware pretletter! Tijd om ze weer eens op te zoeken. Dit keer op de boerderij in het prachtige Aduard (Groningen). De boerderij van opa en oma en de trots van papa! Een super leuke locatie voor een gezinsreportage! Bijna 200 koeien, kalfjes, prachtig weer en een heerlijk gezin!

Wat fijn om zo nog eens te mogen terug komen. Zien hoe het nu met je Earlybirdjes gaat is heel bijzonder en een eer! Zie ze stralen, zoveel liefde!

Liefs,
Rolinka

By Rolinka Struik 20 Dec, 2017
Zaterdag 9 december, ik word om 07:30 uur wakker in een vreemd bed, in een vreemd huis in Voorburg. Al heel snel weet ik 't natuurlijk! Vandaag is de G R O T E dag van Nina & René en daar ben ik als fotograaf bij!

Nina & René trouwen in Oegstgeest. Om alvast in de buurt te zijn heb ik vrijdagavond en -nacht doorgebracht bij mijn vriendin in Voorburg. Ik heb beter geslapen dan van te voren gedacht, want "J A" zeggen tegen een eerste bruiloft is toch wel een dingetje, ... Met een kop koffie en een boterham overdenk ik mijn aandeel in deze bijzondere dag. Ik mag op pad met een collega-fotograaf. Rianne Hogewoning van Lumi Fotografie is een T O P fotograaf en ik vind het een eer dat ik met haar mee ga als 'second shooter'. Hoe gaaf is het dat Nina & René straks een volledig verhaal hebben van hun bruiloft! 'Of ik zenuwachtig was?' Nou en of! Je wilt graag mooie foto's afleveren die nog vaak uit de kast gepakt worden. Ook wil ik mijn collega laten zien wat ik in huis heb. En dat was rete-spannend!

Om 09:15 reed ik naar Rijnsburg waar ik Rianne zie. We zijn er klaar voor en nemen nog even kort de belangrijkste dingen door. We stoppen om 10:15 bij het huis van Nina & René in Leiden. Ze geeft me de sleutels van haar auto, want ik rijd door naar René. We zien elkaar hier straks weer voor de ontmoeting! René is net begonnen met omkleden als ik aankom. Terwijl hij zich in zijn pantalon hijst, maken we een praatje. René heeft enorm veel humor en is zeer charmant! Ik begrijp de klik tussen hen beide. Er wordt vreselijk gelachen! René is bij zijn dochter en ze helpt hem met zijn stropdas. Er ontstaat even 'paniek' als hij zijn schoenen wil aantrekken, want kleinzoon Rick heeft zich over de veters ontfermd ;-) De broer van Nina arriveert, hij zal René naar Nina rijden, nadat we de bloemen hebben opgehaald. Langzaam glijdt de grootste spanning van mijn schouders, wat is dit leuk! Om 11:20 stappen we in en rijden naar een prachtig bloemenzaakje in hartje Leiden. Ook hier kennen ze René maar al te goed! De humor is niet van de lucht en René laat zich breed grijnzend zijn corsage opspelden. Buiten komt de regen met bakken naar beneden. Ik wacht tot hij zich naar buiten haast, voor een laatste shot. Hup in de auto en door naar hun huis, waar zijn aanstaande vrouw in spanning op hem wacht! Adembenemend, wat is ze mooi! ...
By Rolinka Struik 03 Dec, 2017

" Het verhaal van Elise
Met een beginnende zwangerschapsvergiftiging werd mama opgenomen in het ziekenhuis. Een spannende tijd begon, want dat hun meisje niet lang meer zou blijven zitten, was duidelijk. Maar hoe lang dan nog?

Op 12 november werd Elise geboren, na 34+1 weken zwangerschap. Ze woog 1550 gram, helemaal af en toch zo klein! Als Elise 10 dagen is ontmoet ik haar met papa en mama in het MC Zuiderzee in Lelystad. 'Oooh, wat ben je klein en zo mooi!', was het eerste wat ik dacht. Moeder zat met Elise op de arm te stralen! Ze krijgt bij de verschoning een prachtig jurkje aan, maatje 42. Dan is er een half uurtje tijd voor knuffels en kusjes! Eerst met mama, daarna bij papa. Zoveel liefde en aandacht voor elkaar, wat heb ik daarvan genoten. Elise lag nog in de couveuse tijdens de dag van de reportage. Wat kan er in een week veel veranderen!

Moeder vertelt zaterdag: "Ze deed het ineens zo super dat het ziekenhuis afgelopen donderdag geen reden zag om haar nog langer daar te houden. De afgelopen dagen ging het infuus er vanaf, werd de antibiotica stopgezet en kon ze hele flesjes voeding op. Echt fantastisch hoe dat zo snel kan gaan. "

Lieve kleine meid
Wat ben je wilskrachtig
In je blik al zoveel wijsheid
Papa en mama bekijken je aandachtig
Jij hebt ze een beetje vroeg met je komst verblijd

Oh oh, wat ben je prachtig!

En nu mag ik haar dan aan jullie voorstellen! Dit is Elise Grace! Een heel mooi klein prinsesje, nu thuis in haar eigen wiegje.

Diana & Rigilio heel veel geluk! 

Lfs,

Rolinka

By Rolinka Struik 20 Nov, 2017
Het regende pijpenstelen! Tot het moment dat ik de parkeerplaats op draaide van het Fletcher Hotel in Zeegse. Eindelijk werd het droog. Gelukkig, want met een buitenshoot is dat toch wel een must.

Eline & Niek stonden mij met Jasper al op te wachten. Wat fijn om hen weer te zien! Het was exact een jaar geleden dat ik ze ontmoette in Groningen. Jasper was nog zo klein! Wanneer je als ouders het ziekenhuis dan eindelijk verlaat met je kindje, dat prematuur werd geboren, dan is de achtbaan nog niet klaar, ... Dan begint de verwerking. Eline & Niek hebben ondanks alle mooie mijlpalen van Jasper een pittig jaar achter de rug. Dat het zo goed gaat met hun kleine kanjer, geeft kracht! Hij trok ook alles uit de kast! Lopen, kruipen, kletsen, ik mocht alles vastleggen. Deze reportages zijn voor mij zo bijzonder, want wat is het een eer om nog eens bij ouders terug te mogen komen.

Lieve Eline en Niek, wat ben ik trots op jullie! Bedankt voor deze fijne uurtjes in Drenthe.

Liefs, Rolinka
By Rolinka Struik 20 Nov, 2017
Wat is nou de kracht van documentaire fotografie? Het gaat echt om de pure en rauwe fotografie. Zeker met kinderen komt er een moment waarop herinneringen gemaakt worden. Door de dagelijkse dingen in je leven vast te leggen, blijven de herinneringen tastbaar.  Vaak is er één iemand in het gezin die de foto's maakt. Het mooie van een documentaire reportage is het vangen van die momenten waar je zelf lekker met je kind(eren) in de weer bent. Foto's die je wilt hebben voor je kinderen later. Dat ze ook foto’s hebben waar mama of papa op staat.

Vaak ontbreken dagelijkse momenten. Wat ik heel mooi vind is dan ook de momenten vastleggen waar je niet meer bij stil staat. Denk aan een kusje op de knie als ze vallen of de grapjes tijdens het eten aan tafel. Het zijn geen portretfoto’s of foto’s van bijzondere momenten, maar juist die alledaagse activiteiten. En dat maakt het zo bijzonder, dat je er later op terugkijkt en denkt ‘zo ging het er aan toe bij ons thuis’. Die specifieke karaktereigenschappen die je van je kind ineens ziet. Voor altijd gevangen. Tijdens een documentaire reportage 'vergeet je al snel dat ik er ben', je kunt jezelf zijn in je eigen omgeving. En ook de kinderen zijn zichzelf!

Het gezin van Elsa en Loe mocht ik voor de 3e keer vastleggen in een documentaire reportage. Loe was zichtbaar opgelucht 'pfff, kan ik lekker mezelf zijn'. Jaaaah!!! En wat was het weer leuk! Sophia vertelt trots hoeveel everzwijntjes ze met oma heeft gezien. Lewis jaagt achter zijn grote zus aan en heeft daarbij de grootste lol! Lieve Sophia en Lewis, wat zijn jullie in dat jaar gegroeid! En wat blijft boekje lezen leuk. Echt een momentje van jullie samen als gezin.
Als je de foto’s terugkijkt wordt je je er ook van bewust hoeveel emoties er eigenlijk de revue passeren. Van pijn tot blijdschap, woede, liefde en verdriet. Het wisselt zo snel en ik leg het respectvol voor jullie vast. De foto’s spreken echt voor zichzelf.

Het leven zit tenslotte vol emoties!

Liefs, Rolinka


By Rolinka Struik 30 Oct, 2017

Om alles uit mijn talenten te halen en niet alleen ‘goed’ te blijven functioneren, is het nodig doelen te stellen die bij mijn ambities, stijl en motivatie passen. Vervolgens gedrag, kennis, vaardigheden en attitude. Dan ontwikkelen of veranderen waar nodig. Leren van collega’s maakt voor mij een belangrijk onderdeel deel uit van mijn ontwikkeling.

Toen mijn collega's Marjolein en Annemiek van "Verwonder Fotografie" een workshop newbornfotografie aanboden, hoefde ik daar niet over na te denken. "Jaaah, super leuk!"  Vrijdag 27 oktober was het zover en trof ik hen met vier andere enthousiaste meiden in Oldenzijl (Groningen).

Wat heb ik veel energie opgedaan tijdens deze dag! Zoveel nieuwe ideeën en plannen om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Vooral veel bruikbare tips. Ik heb genoten! Er kwamen twee kindjes naar de daglichtstudio, Tias (11 dagen) en Liva (21 dagen). Met de aanwijzingen van Annemiek en Marjolein gingen we zelf aan de slag. Ik ben dan ook supertrots dat ik ze met jullie mag delen!

Ik ging deze workshop in als volledig lifestyle/documentaire fotograaf, toch heb ik hier enorm veel inspiratie opgedaan om straks mijn eigen studio aan huis te gaan beginnen (ja ik geef alvast wat prijs voor 2018!), ssssst... Wrappen en posing deed ik niet (meer). Het was tijdrovend en er was altijd zoveel mee te slepen (soms naar 3 hoog achter). Nu weet ik hoe het anders kan!

Bedankt lieve collega's voor het delen van jullie geheimen, inspiratie en ongekend enthousiasme!

Lfs

* het logo in het beeldmateriaal is tijdelijk, ik test een nieuw blogprogramma van Blogstomp.


By Rolinka Struik 03 Oct, 2017

Ze werd geboren na 26 weken zwangerschap. Een hele spannende periode. De artsen durfden niet te zeggen of ze het zou halen... Nienke heeft uiteindelijk 17 weken in het ziekenhuis gelegen en is sinds kort van haar zuurstof af! YEAHHHH!!!

Inmiddels is ze geen baby meer. Een dreumes van bijna 1,5 jaar, met prachtige grote blauwe kijkers. Een ware pretletter! Tijd om ze weer eens op te zoeken. Dit keer op de boerderij in het prachtige Aduard (Groningen). De boerderij van opa en oma en de trots van papa! Een super leuke locatie voor een gezinsreportage! Bijna 200 koeien, kalfjes, prachtig weer en een heerlijk gezin!

Wat fijn om zo nog eens te mogen terug komen. Zien hoe het nu met je Earlybirdjes gaat is heel bijzonder en een eer! Zie ze stralen, zoveel liefde!

Liefs,
Rolinka

By Rolinka Struik 18 Sep, 2017

Ze is net zo prachtig als haar naam, Adája Eliana!

Een heerlijk reportage dit weekend in Barendrecht bij Mirjam en Gertjan. Joas mocht ik 20 maanden geleden fotograferen voor een newborn reportage. Nu stelde deze grote broer mij voor aan zijn zusje! En 'n et als de mevrouw met de grote camera' , maakte Joas foto's van zijn zusje! Te lief! Later hielp hij mij om met de grote camera een foto te maken van papa en mama. Een heerlijk mannetje .

Mirjam stond bij beide bevallingen van onze drie bengels aan mijn bed, wat was ik daar blij mee! Iedere bevallende vrouw verdient een verloskundige als Mirjam. Ze maakte zelfs de geboortefoto's van onze tweeling. En wat is het dan een eer om nu voor de tweede keer aan het wiegje van hun pasgeborene te staan! Na een gezonde Hollandse jongen van bijna 2, nu een prachtige dochter! Een Koningspaar. Joas was twee weken toen ik hem voor mijn lens had. Adája is ook precies twee weken als ik weer bij hen over de drempel stap in Barendrecht. Het is als thuiskomen.

Adája is geboren op een voor mij heel bijzondere datum: 3 september. We hadden flink wat dagen herfstweer. "Help, wie doet het licht aan?" Voor een daglicht fotograaf is dat erg vervelend. Op het moment dat ik 's morgens in de auto stap richting Barendrecht, breekt de lucht open. De zon heeft de gehele reportage geschenen! Ik heb genoten van de uurtjes bij Mirjam en Gertjan. Er werd mij zelfs een heerlijke lunch aangeboden, met een gebakken ei (uiteraard Sunny side Up). En ik mag een aantal van die heerlijke momenten met jullie delen!

Genieten jullie mee?

By Rolinka Struik 14 Sep, 2017
Het verhaal van Earlybirdje Jax

Daar lig je dan. In een ziekenhuiskamer, omdat het kindje waar je zwanger van bent al met zevenentwintig weken naar buiten wil. Niemand weet waarom. Niemand weet wat je eraan kunt doen. Behalve weeënremmers en longrijpers, maar die houden op den duur op... 'Elk uur dat je niet bevalt maakt de kans op een vroeggeboorte kleiner.’ Wat bedoelen ze daarmee? Dat ieder uur winst is?

Jax bleef nog even in mama's buik. Haar vliezen zijn gebroken met 27 weken. Ze werd toen naar het ziekenhuis in Veldhoven vervoerd. Toch kwam dit mooie mannetje al met 27+5 weken ter wereld. Hij weegt dan 1080 gram en gaat aan de high-flow. Papa en mama komen in een achtbaan terecht die mama maar al te goed kent... Als Jax 3 weken en 4 dagen oud is mag hij naar Groningen. Daar zien ze het demo-album van Earlybirds. Ze hoeft er niet over na te denken. "Met Infinity* heb ik het niet kunnen doen, dus zal ik het nu niet laten!' ...

Ze vertelt mij over haar prachtige dochtertje, die twee jaren geleden met 26+2 weken werd geboren. Tot groot verdriet mocht ze haar maar 9 dagen bij zich houden, ... Ze maakt deel uit van hun leven, meer nu ook Jax veel te vroeg werd geboren. Mama haar oudste zoon (10) heeft het verlies van zijn zusje heel bewust meegemaakt en maakte zich grote zorgen om zijn broertje Jax. Hij kan dan ook niet wachten tot zijn broertje thuis is, want "dan is het écht"! Waar de periode op de NICU voor mama een rit van herkenning is, is het voor papa allemaal nieuw. Ze zijn een samengesteld gezin. Infinity* is niet zijn dochter, toch is zij deel van hun prachtige familie. Ze hoort erbij!

Jax is een vechter! Op de dag van zijn reportage is hij precies 1 maand oud! Weer een mijlpaal! Zijn 'snor' werd vervangen wat deed hij dat super! Hij mocht lekker in bad en heeft heerlijk met papa en mama geknuffeld.

Thuis wachten twee grote broers van 10 en 7. Zij kijken uit naar de thuiskomst van hun kleine broertje, waar ze zo trots op zijn! Dan kan het echte genieten beginnen!

Liefs,
Rolinka
By Rolinka Struik 05 Sep, 2017

" Ik ben er stil van pff en dat gebeurt niet snel. Wat een prachtige foto's maak jij. Echt een diepe buiging. Ik vond het een hele bijzondere ervaring en ben blij dat jij degene bent die dit voor ons heeft mogelijk gemaakt. " (mama van Jax)

...en na deze woorden die ik vanavond ontving, was ik zelf ook even stil. Mijn fotografie voor Stichting Earlybirds is niet 'veeleisend' (ik tik het maar het dekt niet de lading). Wat ik bedoel te zeggen is dat het geen opgave is om dit voor ouders te kunnen doen. Ja, we doen dit vrijwillig omdat we ons zeer goed beseffen hoe waardevol deze foto's zijn. De reacties van ouders tijdens en na een reportage getuigen van blijdschap, opluchting en dankbaarheid.

Na het lezen van het bericht van de mama van Jax, kreeg ik een brok in mijn keel. Mijn eerste Earlybirds reportage sinds zeven maanden (na voor mij een enorme periode van onzekerheid).

Dit doet mij enorm goed! Deze week komt de blog van Jax online!

LOTERIJ

Jaaahhh de jaarlijkse loterij is weer van start gegaan!!!! HIP HIP HOORAY doen jullie ook dit jaar weer mee? Voor slechts € 1 koop je al een lot en help je ouders van prematuur geboren kindjes aan een zeer waardevolle herinnering. Een reportage in het ziekenhuis kan al verzorgd worden voor 20 euro. Jullie kunnen ons werk steunen en daarbij kans maken op hele leuke prijzen!

Ga snel naar http://loterijearlybirds.nl/loten-kopen/ en bestel je loten!

 


By Rolinka Struik 02 Sep, 2017

Met licht knikkende knietjes en klamme handjes draai ik de parkeerplaats op. Fotograferen bij een Earlybirds collega is toch 'wel een beetje een dingetje'. Mijn routeplanner 'vertelt' mij dat het huis van Marieke en Sander in Hazerswoude-Rijndijk, zich nu links van mij bevindt. Nr.29... " Hmmmm, 55, 57, 59..dit kan niet goed zijn. " Ik loop terug en besluit Marieke te bellen. Ze praat mij in de juiste richting (al die hofjes ook).

Vrolijk leunt ze uit het raam " Haaai, hier boven! " Langzaam glijdt de spanning wat van me af.  Sander vertelt trots over de hectiek die woensdagochtend ontstond, toen hun mannetje besloot dat het vandaag zijn verjaardag zou zijn. De oudste naar school en de jongste toch maar een paar uurtje naar de buurvrouw. Om 09:18 is daar hun zoon! W E S S E L !!!  Marieke stapt de kamer in en het lijkt alsof ze net terug komt van een uitgeruste vakantie! " Is deze powervrouw werkelijk gistermorgen bevallen? ' Ze straalt en is opgewekt en energiek. We kletsen even en dan gaan we naar Wessel. Voorzichtig loop ik achter mama aan de trap op. Boven hoor ik bekende geluidjes. De zachte kreuntjes en steuntjes zijn vertederend. Marieke laat vanaf de trap aan haar zoon weten dat ze onderweg is...

In een prachtig wiegje ligt een heel mooi, klein mannetje! Hij is nog geen 30 uur oud. Mama haar berichtje verrast mij als ze een foto stuurt van hun ventje. "Hij is er!" meldt de tekst. Bijna drie weken eerder en toch keurig op zijn verjaardag.

We hebben de eerste uurtjes van dit nieuwe leventje vast gelegd tijdens een FRESH-48. Zijn eerste badje, een lekker flesje en dan voldaan tegen de schouder van papa in slaap vallen. Wat bijzonder om met ze deze emoties te beleven, de trots, de blijdschap, de verwondering, want wat is hij klein! Wessel weegt 2900 gram en is 48 cm. Maatje 50 zit hem nog wat ruim. Papa doet zijn uiterste best om zijn zoon na het badje weer lekker aan te kleden. Dat is ook best een beetje spannend, zo'n teer en fijn baby'tje.

Lieve Marieke & Sander ik heb genoten van de tijd met jullie heerlijke gezin. Esmee en Nikita jullie hebben een heel lief broertje. Heel veel geluk samen!

Liefs,
Rolinka


More Posts
Share by: