// M E E S \\

  • By Rolinka Struik
  • 11 Apr, 2017

Wens, Wonder, Werkelijkheid, ...

Op de eerste dag van de lente werd M E E S geboren, 21-03-2017.

Wat is er lang naar zijn komst uitgekeken. Wat enkele jaren geleden begon met een wens, werd in 2016 een wonder en in 2017 werkelijkheid! Charlotte was prachtig zwanger en heeft volop van die negen, bijzondere maanden genoten. Toch naar mate de tijd vorderde werden zij en Jan steeds nieuwsgieriger naar dat jongetje dat daar binnen groeide. Door menigeen werd gezegd: ' Wat een mooie buik, daar zit vast een heel mooi kindje in !' Over dat laatste hoeft geen twijfel meer te bestaan, Mees wat ben je ongelofelijk mooi!

Afgelopen zondag ontmoette ik ze bij hen thuis, in Lelystad. Mees lag tevreden bij papa. Af en toe liet hij zich even horen, omdat hij geplaagd werd door krampjes. Een heel klein bundeltje geluk van ongeveer 3 kilo, met prachtige lange pianovingers en al heel wat blondje haartjes! Charlotte is thuis bevallen en dat is natuurlijk heel fijn, in je eigen omgeving. De start van Mees was onrustig. Mama wilde hem graag borstvoeding geven. Toch bleef Mees afvallen. Tot zelfs 10% van zijn geboortegewicht. Mama was moe en voelde zich machteloos, want Mees kwam ieder uur en leek maar niet genoeg te hebben. Samen besloten ze over te gaan op de flesvoeding, ... In sneltrein vaart klokte Mees zijn flesje leeg! Hij zat snel weer op zijn geboortegewicht! // R U S T \\ De gebroken nachten zorgen nog voor het nodige slaaptekort en toch, .. wat genieten ze van hun Wondertje! Ik heb genoten van de tijd met hen en Mees? Die heeft 1,5 uur heerlijk liggen slapen! Hij liet zich nergens door storen en genoot volop van de nabijheid van mama en papa.

Lieve Charlotte, Jan en Mees, heel veel geluk en liefde voor de toekomst!

By Rolinka Struik 03 Oct, 2017

Ze werd geboren na 26 weken zwangerschap. Een hele spannende periode. De artsen durfden niet te zeggen of ze het zou halen... Nienke heeft uiteindelijk 17 weken in het ziekenhuis gelegen en is sinds kort van haar zuurstof af! YEAHHHH!!!

Inmiddels is ze geen baby meer. Een dreumes van bijna 1,5 jaar, met prachtige grote blauwe kijkers. Een ware pretletter! Tijd om ze weer eens op te zoeken. Dit keer op de boerderij in het prachtige Aduard (Groningen). De boerderij van opa en oma en de trots van papa! Een super leuke locatie voor een gezinsreportage! Bijna 200 koeien, kalfjes, prachtig weer en een heerlijk gezin!

Wat fijn om zo nog eens te mogen terug komen. Zien hoe het nu met je Earlybirdjes gaat is heel bijzonder en een eer! Zie ze stralen, zoveel liefde!

Liefs,
Rolinka

By Rolinka Struik 18 Sep, 2017

Ze is net zo prachtig als haar naam, Adája Eliana!

Een heerlijk reportage dit weekend in Barendrecht bij Mirjam en Gertjan. Joas mocht ik 20 maanden geleden fotograferen voor een newborn reportage. Nu stelde deze grote broer mij voor aan zijn zusje! En 'n et als de mevrouw met de grote camera' , maakte Joas foto's van zijn zusje! Te lief! Later hielp hij mij om met de grote camera een foto te maken van papa en mama. Een heerlijk mannetje .

Mirjam stond bij beide bevallingen van onze drie bengels aan mijn bed, wat was ik daar blij mee! Iedere bevallende vrouw verdient een verloskundige als Mirjam. Ze maakte zelfs de geboortefoto's van onze tweeling. En wat is het dan een eer om nu voor de tweede keer aan het wiegje van hun pasgeborene te staan! Na een gezonde Hollandse jongen van bijna 2, nu een prachtige dochter! Een Koningspaar. Joas was twee weken toen ik hem voor mijn lens had. Adája is ook precies twee weken als ik weer bij hen over de drempel stap in Barendrecht. Het is als thuiskomen.

Adája is geboren op een voor mij heel bijzondere datum: 3 september. We hadden flink wat dagen herfstweer. "Help, wie doet het licht aan?" Voor een daglicht fotograaf is dat erg vervelend. Op het moment dat ik 's morgens in de auto stap richting Barendrecht, breekt de lucht open. De zon heeft de gehele reportage geschenen! Ik heb genoten van de uurtjes bij Mirjam en Gertjan. Er werd mij zelfs een heerlijke lunch aangeboden, met een gebakken ei (uiteraard Sunny side Up). En ik mag een aantal van die heerlijke momenten met jullie delen!

Genieten jullie mee?

By Rolinka Struik 14 Sep, 2017
Het verhaal van Earlybirdje Jax

Daar lig je dan. In een ziekenhuiskamer, omdat het kindje waar je zwanger van bent al met zevenentwintig weken naar buiten wil. Niemand weet waarom. Niemand weet wat je eraan kunt doen. Behalve weeënremmers en longrijpers, maar die houden op den duur op... 'Elk uur dat je niet bevalt maakt de kans op een vroeggeboorte kleiner.’ Wat bedoelen ze daarmee? Dat ieder uur winst is?

Jax bleef nog even in mama's buik. Haar vliezen zijn gebroken met 27 weken. Ze werd toen naar het ziekenhuis in Veldhoven vervoerd. Toch kwam dit mooie mannetje al met 27+5 weken ter wereld. Hij weegt dan 1080 gram en gaat aan de high-flow. Papa en mama komen in een achtbaan terecht die mama maar al te goed kent... Als Jax 3 weken en 4 dagen oud is mag hij naar Groningen. Daar zien ze het demo-album van Earlybirds. Ze hoeft er niet over na te denken. "Met Infinity* heb ik het niet kunnen doen, dus zal ik het nu niet laten!' ...

Ze vertelt mij over haar prachtige dochtertje, die twee jaren geleden met 26+2 weken werd geboren. Tot groot verdriet mocht ze haar maar 9 dagen bij zich houden, ... Ze maakt deel uit van hun leven, meer nu ook Jax veel te vroeg werd geboren. Mama haar oudste zoon (10) heeft het verlies van zijn zusje heel bewust meegemaakt en maakte zich grote zorgen om zijn broertje Jax. Hij kan dan ook niet wachten tot zijn broertje thuis is, want "dan is het écht"! Waar de periode op de NICU voor mama een rit van herkenning is, is het voor papa allemaal nieuw. Ze zijn een samengesteld gezin. Infinity* is niet zijn dochter, toch is zij deel van hun prachtige familie. Ze hoort erbij!

Jax is een vechter! Op de dag van zijn reportage is hij precies 1 maand oud! Weer een mijlpaal! Zijn 'snor' werd vervangen wat deed hij dat super! Hij mocht lekker in bad en heeft heerlijk met papa en mama geknuffeld.

Thuis wachten twee grote broers van 10 en 7. Zij kijken uit naar de thuiskomst van hun kleine broertje, waar ze zo trots op zijn! Dan kan het echte genieten beginnen!

Liefs,
Rolinka
By Rolinka Struik 05 Sep, 2017

" Ik ben er stil van pff en dat gebeurt niet snel. Wat een prachtige foto's maak jij. Echt een diepe buiging. Ik vond het een hele bijzondere ervaring en ben blij dat jij degene bent die dit voor ons heeft mogelijk gemaakt. " (mama van Jax)

...en na deze woorden die ik vanavond ontving, was ik zelf ook even stil. Mijn fotografie voor Stichting Earlybirds is niet 'veeleisend' (ik tik het maar het dekt niet de lading). Wat ik bedoel te zeggen is dat het geen opgave is om dit voor ouders te kunnen doen. Ja, we doen dit vrijwillig omdat we ons zeer goed beseffen hoe waardevol deze foto's zijn. De reacties van ouders tijdens en na een reportage getuigen van blijdschap, opluchting en dankbaarheid.

Na het lezen van het bericht van de mama van Jax, kreeg ik een brok in mijn keel. Mijn eerste Earlybirds reportage sinds zeven maanden (na voor mij een enorme periode van onzekerheid).

Dit doet mij enorm goed! Deze week komt de blog van Jax online!

LOTERIJ

Jaaahhh de jaarlijkse loterij is weer van start gegaan!!!! HIP HIP HOORAY doen jullie ook dit jaar weer mee? Voor slechts € 1 koop je al een lot en help je ouders van prematuur geboren kindjes aan een zeer waardevolle herinnering. Een reportage in het ziekenhuis kan al verzorgd worden voor 20 euro. Jullie kunnen ons werk steunen en daarbij kans maken op hele leuke prijzen!

Ga snel naar http://loterijearlybirds.nl/loten-kopen/ en bestel je loten!

 


By Rolinka Struik 02 Sep, 2017

Met licht knikkende knietjes en klamme handjes draai ik de parkeerplaats op. Fotograferen bij een Earlybirds collega is toch 'wel een beetje een dingetje'. Mijn routeplanner 'vertelt' mij dat het huis van Marieke en Sander in Hazerswoude-Rijndijk, zich nu links van mij bevindt. Nr.29... " Hmmmm, 55, 57, 59..dit kan niet goed zijn. " Ik loop terug en besluit Marieke te bellen. Ze praat mij in de juiste richting (al die hofjes ook).

Vrolijk leunt ze uit het raam " Haaai, hier boven! " Langzaam glijdt de spanning wat van me af.  Sander vertelt trots over de hectiek die woensdagochtend ontstond, toen hun mannetje besloot dat het vandaag zijn verjaardag zou zijn. De oudste naar school en de jongste toch maar een paar uurtje naar de buurvrouw. Om 09:18 is daar hun zoon! W E S S E L !!!  Marieke stapt de kamer in en het lijkt alsof ze net terug komt van een uitgeruste vakantie! " Is deze powervrouw werkelijk gistermorgen bevallen? ' Ze straalt en is opgewekt en energiek. We kletsen even en dan gaan we naar Wessel. Voorzichtig loop ik achter mama aan de trap op. Boven hoor ik bekende geluidjes. De zachte kreuntjes en steuntjes zijn vertederend. Marieke laat vanaf de trap aan haar zoon weten dat ze onderweg is...

In een prachtig wiegje ligt een heel mooi, klein mannetje! Hij is nog geen 30 uur oud. Mama haar berichtje verrast mij als ze een foto stuurt van hun ventje. "Hij is er!" meldt de tekst. Bijna drie weken eerder en toch keurig op zijn verjaardag.

We hebben de eerste uurtjes van dit nieuwe leventje vast gelegd tijdens een FRESH-48. Zijn eerste badje, een lekker flesje en dan voldaan tegen de schouder van papa in slaap vallen. Wat bijzonder om met ze deze emoties te beleven, de trots, de blijdschap, de verwondering, want wat is hij klein! Wessel weegt 2900 gram en is 48 cm. Maatje 50 zit hem nog wat ruim. Papa doet zijn uiterste best om zijn zoon na het badje weer lekker aan te kleden. Dat is ook best een beetje spannend, zo'n teer en fijn baby'tje.

Lieve Marieke & Sander ik heb genoten van de tijd met jullie heerlijke gezin. Esmee en Nikita jullie hebben een heel lief broertje. Heel veel geluk samen!

Liefs,
Rolinka


By Rolinka Struik 03 Jul, 2017
Zondag hadden we in Blaricum een waardevolle en inspirerende dag met het bestuur, vrijwilligers & P5COM.

We zijn met elkaar aan de slag gegaan met de speerpunten waar we als stichting in willen groeien de komende periode: Bekendheid, Erkenning & Interne Organisatie. Wat een prachtige ideeën en waardevolle plannen zijn er ontstaan! ( Fotografie : Just Kidding Fotografie)
# dankbaar # vrijwilligerswerk # samenwerken ...
By Rolinka Struik 05 Jun, 2017
Monique liep in de laatste 3 weken van haar zwangerschap toen ze mij vroeg om ook van hun tweede kindje een newbornreportage te maken.

Ik was in die periode net voor de derde keer geopereerd. Best spannend als je dan gevraagd wordt om voor een tweede keer terug te mogen komen. Een hele eer, want ze hebben mij gelijk gevraagd of ik de foto's voor haar geboortekaartje wilde maken! Natuurlijk, super leuk! Drie jaren geleden mocht ik Elisa haar newbornreportage verzorgen en nu stelde ze mij voor aan haar zusje, Megan.

Wat een verschil tussen de beide meisjes. Elise was bij haar geboorte rossig/blond en Megan super donker! Wat een prachtige meiden en een groots geluk! Vol trots liet Elise haar zusje zien en hielp ze me met foto's maken van papa, mama en Megan. Voor het geboortekaartje mocht ze lekker met Megan op schoot en op haar buik. Ook Megan genoot hier zichtbaar van, die lag heerlijk bij haar grote zus te slapen. Elise en Megan heb ik beide in de eerste week van hun jonge leventjes gefotografeerd. We hebben dit keer daarom alleen een uurtje foto's gemaakt voor het kaartje, want ook voor mama was het nog best een opgave. Een week later zag ik ze daarom weer voor de newbornsessie.  Wat een feestje! Twee keer met zo'n heerlijk ontspannen gezin!

Elisa en papa hadden enorme lol met Meneer Giraffe en zoals heuse 'dametjes' dat doen, moeten de nageltjes worden gelakt. Marnix en Monique, bedankt voor jullie vertrouwen! De prachtige geboortekaart staat hier op mijn bureau!

Liefs, Rolinka
By Rolinka Struik 08 May, 2017

Niet alleen heeft ze een hele mooie naam, ze is ook een prachtig, klein meisje! Sensy Asunción werd geboren op 01 april 2017.

Sensy is haar naamdag in Spanje. Eigenlijk een 2e verjaardag! Haar tweede naam heeft ze van de kant van haar mama, want oma is Spaanse. Ook haar mama draagt deze naam. Samantha heeft zelf altijd een heel bijzondere band gehad met haar oma. Helaas kon ze niet naar haar begrafenis toen zij overleed, nu twee jaren geleden.  Wat wordt Sensy met veel liefde omringd en haar overgrootmoeder volgt haar vast een zeker. Haar oma heeft een prachtige schildering gemaakt op haar kamertje. En ondanks dat het huis van Samantha en Rudy tijdelijk is, wilde oma dit met alle liefde doen voor haar eerste kleinkind! Er wordt binnenkort gestart met de bouw van hun nieuwe woning. Wat kunnen ze daar naar uit kijken! Nu nog in een appartement, straks een ruime woning met een tuin!

Overal in het kamertje van Sensy zag ik prachtige vlinders! En die zijn er niet voor niets. Jammer genoeg, zal Sensy haar overgrootmoeder niet persoonlijk leren kennen. Ze is helaas overleden. Tijdens de bruiloft van papa en mama vorig jaar in Barcelona, ging een mooie, kleine vlinder op de vinger van mama zitten. Zeker weten dat oma liet zien dat ze er gewoon bij was die bijzondere dag! En toen de dag dat Sensy werd geboren! Ook nu laat oma aan Samantha weten dat ze erbij is. Op weg naar het ziekenhuis, horen ze op de radio het bericht dat er rellen zijn uitgebroken in Asunción in Paraguay! Ze vertelt Rudy, half puffend, dát wordt haar 2e naam!  En zo gebeurde het!

Lieve Samantha & Rudy, wat heb ik genoten! Bedankt dat ik een stukje van jullie mooie gezin mocht vastleggen en luisteren naar jullie levensverhaal! Geniet mee van dit liefdevolle gezin!

"ALLES ~ IS ~FAMILIE"

Liefs, Rolinka

By Rolinka Struik 11 Apr, 2017
Op de eerste dag van de lente werd M E E S geboren, 21-03-2017.

Wat is er lang naar zijn komst uitgekeken. Wat enkele jaren geleden begon met een wens, werd in 2016 een wonder en in 2017 werkelijkheid! Charlotte was prachtig zwanger en heeft volop van die negen, bijzondere maanden genoten. Toch naar mate de tijd vorderde werden zij en Jan steeds nieuwsgieriger naar dat jongetje dat daar binnen groeide. Door menigeen werd gezegd: ' Wat een mooie buik, daar zit vast een heel mooi kindje in !' Over dat laatste hoeft geen twijfel meer te bestaan, Mees wat ben je ongelofelijk mooi!

Afgelopen zondag ontmoette ik ze bij hen thuis, in Lelystad. Mees lag tevreden bij papa. Af en toe liet hij zich even horen, omdat hij geplaagd werd door krampjes. Een heel klein bundeltje geluk van ongeveer 3 kilo, met prachtige lange pianovingers en al heel wat blondje haartjes! Charlotte is thuis bevallen en dat is natuurlijk heel fijn, in je eigen omgeving. De start van Mees was onrustig. Mama wilde hem graag borstvoeding geven. Toch bleef Mees afvallen. Tot zelfs 10% van zijn geboortegewicht. Mama was moe en voelde zich machteloos, want Mees kwam ieder uur en leek maar niet genoeg te hebben. Samen besloten ze over te gaan op de flesvoeding, ... In sneltrein vaart klokte Mees zijn flesje leeg! Hij zat snel weer op zijn geboortegewicht! // R U S T \\ De gebroken nachten zorgen nog voor het nodige slaaptekort en toch, .. wat genieten ze van hun Wondertje! Ik heb genoten van de tijd met hen en Mees? Die heeft 1,5 uur heerlijk liggen slapen! Hij liet zich nergens door storen en genoot volop van de nabijheid van mama en papa.

Lieve Charlotte, Jan en Mees, heel veel geluk en liefde voor de toekomst!

By Rolinka Struik 10 Feb, 2017
Op 28 januari ontmoette ik dit leuke gezin van vijf in het Flevoziekenhuis in Amere. Namens Earlybirds mocht ik de reportage verzorgen van Dani en Terry.

Deze leuke tweeling werd geboren met 33 weken. Meteen al deden de mannen het erg goed! Op de dag van de reportage waren ze net naar een eigen kamer verhuisd. Wat is het fijn dat je dan in alle rust van elkaar kunt genieten! Voor grote broer Ryan van vijf een hele verandering, want hij kreeg niet één maar twee broertjes! En dat is wel even wennen! Wat hielp hij flink mee. Hij was lief voor zijn broertjes, die kusjes kregen en knuffels. Van papa en mama maakte hij foto's met de telefoon van mama. Hoe dat allemaal werkt, weet Ryan precies.

Dani en Terry bleven het goed doen en mochten vlak na de reportage lekker mee naar huis. Daar wordt volop genoten al is het soms een beetje druk met drie kleine mannetjes. Veel geluk samen, liefs Rolinka
More Posts
Share by: